Instructeurs uit de praktijk
Oranje Kruis gecertificeerd
NIBHV gecertificeerd
Voor particulieren & bedrijven
Sinds 2008
Daden, geen woorden!

Welke standaard opties zijn er?

We bieden 2 BHV cursussen: de Basis en de Herhaling. Iedereen start logischerwijs met de Basis. Na het met succes afronden van deze cursus ontvang je van ons (en optioneel ook van het NIBHV) een digitaal certificaat. Om hem geldig te houden dien je elk jaar een Herhaling cursus te volgen. Zo hou je je kennis op peil en ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wat als ik graag Kinder EHBO en Brand & Ontruiming wil combineren?

Misschien werk je bij een organisatie waar veel jonge kinderen zijn zoals een kinderdagverblijf of een basisschool. Dan past onze BHV Basis tbv Kinderen het beste bij je als je een bedrijfshulpverlener wilt worden of de BHV Herhaling tbv Kinderen als je reeds BHV’er bent. Hierin wordt ook aandacht gegeven aan Kinder EHBO.

Waarom zou je een BHV cursus volgen?

Onze BHV cursussen geven je de rust en zekerheid dat je weet hoe te handelen als er wat op je werkplek gebeurd. Je hebt handvatten en kan echt een verschil maken. Misschien wel een levensreddend verschil. Na het volgen van deze cursus hoef je jezelf niet meer af te vragen: wat kan ik doen wanneer er een brand uitbreekt op het werk of wanneer een collega eerste hulp nodig heeft? Je weet het antwoord en zult door de opgedane kennis de rust en het vertrouwen in jezelf hebben om deze ook toe te passen in nood situaties.

Voor wie zijn onze BHV cursussen?

Bedrijven zijn wettelijk verplicht wanneer zij één of meer werknemers in dienst hebben om bedrijfshulpverleners op de werkvloer te hebben. Naast de wettelijke verplichting van de werkgever om voor zijn/ haar personeel te zorgen is het natuurlijk ook een fijn idee dat je je collega’s kan helpen in geval van nood. Wanneer je bij ons de cursus volgt proberen we in te spelen op de specifieke risico’s bij jou op het werk zodat je zoveel mogelijk aan de cursus hebt. Eenieder kan meedoen met de BHV Basis cursus want er is geen voorkennis nodig. De BHV Herhaling cursus is, zoals de naam al suggereert, specifiek voor mensen die hun BHV certificaat al hebben gehaald en hun jaarlijkse opfrisser nodig hebben.

Wie staat er voor de klas?

Wij geven deze cursussen met zeer gedreven, leuke en enthousiaste instructeurs die zelf veel praktijkervaring hebben opgedaan bijvoorbeeld als verpleegkundigen op de SEH (spoedeisende eerste hulp) en als brandweermannen.

Wat komt er allemaal aan bod?

Vitale functies controleren Stabiele zijligging
Wonden & verbanden Shock
Allergische reacties Brandwonden
Botbreuken & ontwrichting Drenkelingen
Stoffen in het oog Verstikking
Beroertes Diabetes
Onderkoeling Reanimatie & AED gebruik
Bloedneus Epilepsie
Flauwte Hartinfarct
Hitteberoerte Ontruimen
BHV-plan Wanneer wel/ niet blussen
Gebruik brandblussers

Hoe kun je je vaardigheden toonbaar maken?

Na afloop van de cursus ontvang je altijd een digitaal Red Levens certificaat en pasje voor in je portemonnee. Optioneel kun je ervoor kiezen om NIBHV (her)certificering erbij te nemen. Vraag je werkgever of dit meerwaarde heeft voor jou.

Tot snel?

Hopelijk mogen we je binnenkort bij een Red Levens BHV Basis of BHV Herhaling cursus verwelkomen. Tot dan!

 

Deel deze pagina via
Instructeurs uit de praktijk
Oranje Kruis gecertificeerd
NIBHV gecertificeerd
Voor particulieren & bedrijven
Sinds 2008
Daden, geen woorden!